Julekor i Nazaret kirke

Jul_Kristtorn

Drømmer du om at synge i gospelkor, men har du svært ved at finde tiden til det i hverdagen? I november kan du være med i mit nye julekor i Nazaret kirke, som øver 3 mandage og medvirker til kirkens arrangement: VI SYNGER JULEN IND torsdag 29. november. Et lejlighedskor er noget, jeg har haft lyst til at lave længe, og i år slog jeg endelig til! Indtil videre er idéen blevet taget godt imod, og jeg er simpelthen så spændt på at skulle synge de smukkeste julegospelsange med alle de søde mennesker, som har meldt sig til allerede. Der bliver stille ballader, begejstrede up-temponumre og selvfølgelig også lidt opvarmning, basic rytmetræning osv. Min gode pianistkollega, Martin Bjørn, akkompagnerer os de 2 første gange. Herefter afløses han af endnu en skøn gospelpianist, Christian Asmussen. Det bliver bare så godt!

Julesange er sådan ca. min yndlingsgenre i hele verden. Jeg er total jule-freak, og noget af det, jeg elsker allermest ved at være gospelkorleder, er, at det er helt legalt for mig at begynde at høre julemusik allerede i august. Jeg skal jo forberede mig, ikke…? 😉

Kom, som du er, til julekoret! Som ung eller gammel (bare du er over 16 år), som trænet sanger eller nybegynder – eller bare lidt ”rusten”. Og det mener jeg virkelig! Der er mange, der har spurgt: “Kan jeg nu være med i koret – jeg synger jo ikke så godt.” eller: “Jeg har jo ikke rigtig prøvet at synge i kor før, så jeg kan nok ikke være med…”. Nogle siger endda ligeud, at de er så dårlige sangere, at de ikke tør komme. Det gør mig helt ked af det, når folk tænker sådan om sig selv og deres stemmer. For musik handler jo ikke om at være perfekt. Det handler om at udtrykke sig kreativt – og vi har allesammen en medfødt musikalitet at byde ind med. Nogle af os har bare haft rigtig gode forudsætninger for at udvikle den lidt mere end andre. Men når vi synger sammen, er det så skønt, at matematikkens regler sættes ud af spil: Så giver 2 + 2 ikke længere 4, men 9, 15, 27 eller meget mere! (Matematikkens regler er i øvrigt altid sat lidt ud af spil for mit vedkommende – det ved alle, der kender mig! Jeg er pinligt dårlig til at regne!!). Så kan man pludselig blive en del af noget, der lyder helt fantastisk – selvom man selv ikke er verdens største smørtenor!

Sagt i al beskedenhed, så er jeg ret god til at få folks stemmer til at lyde ret godt. Jeg er også ret god til at bringe folks musikalitet i spil i et kor. Og til at gøre det trygt og rart at udfolde sig musikalsk og bruge sin stemme. Så hvis du elsker at synge og har lyst til at synge sammen med andre – så er du mere end kvalificeret til at være med!

Kommer du som mere trænet sanger, skal vi nok også finde nogle udfordringer til dig, så du ikke kommer til at hvile på laurbærrene 😉

Det er gratis at deltage. Yes, gratis! Det eneste krav i koret er faktisk, at du er indstillet på at komme alle 3 øvemandage og den torsdag, hvor vi skal synge i kirken.

Datoerne er: Mandag d. 12/11, mandag. d. 19/11. og mandag d. 26/11. fra 19-21.30. Og så torsdag d. 29. november kl. 17-18 med generalprøve fra kl. 16. Det foregår i Nazaret kirke, Ryesgade 105, 2100 KBH Ø. Man tilmelder sig til mig på lk@fredensognazaret.dk

Ses vi?!


Leave a Reply